Vinter hvete voksende tips

Vinter hvete har egenskaper som gjør det ønskelig å vokse i det vestlige Canada, men tid ledelse er en av de viktigste årsakene til dyrking av avlingen.

Den seeding høsthvete i den søte sone 15 august til 15 september er avgjørende for å lykkes. I motsetning til de siste årene, kan dette faktisk være mulig i år fordi halm kan være tilgjengelig da.

Såing under dette vinduet gjør at høsthvete å vokse til 2-3 bladstadiet og å komme inn i scenen der den har størst sjanse til å overleve.

Her er faktorer som er vurdert i dyrking av avlingen:

Variety utvalg – Nye varianter er lisensiert hvert år, men ingen har fanget min oppmerksomhet for en stund som AC Emerson. Denne belastningen, som distribueres av Canterra Seeds, er den første hvete av noe slag i Vest-Canada for å ha en R-rating for Fusarium Kopffäule. Det har forbedret hardførhet enn CDC Falcon og Flourish og har tilsvarende avkastning av CDC Falcon. Det bærer en kanadisk Western Red Winter Fräsklasse betegnelse og er motstandsdyktig mot stammen og stripe rust. Fra hva jeg har sett på feltet og hva oppdrettere sier det er en rekke som er opp til hypen.
Feltet utvalg – frø i raps og sennep halm er ideelt. Bygg er en nær andre, men det er alltid en risiko for forurensning frivillig. Juryen er fortsatt på ert skjeggstubbene. Studier har vist rimelig suksess med erte halm i svart jord soner, og jeg kjenner bønder som gjør dette regelmessig, spesielt hvis feltet er godt beskyttet og snødekket er rimelig garantert. Det vil være en mulighet til å redusere stativ, så jeg vil anbefale å presse Saatrate å oppnå minst 30 planter per kvadratfot. Unngå områder med ekstrem eksponering for tidligere berøre nordvest vind.
Weed Control – En anvendelse av prepass at glyfosat Express Pro er før såing er en fordel, spesielt hvis de er avvist i raps eller sennep skjeggstubbene. De gjenværende ugress vil hindehnen opp i saken.
Seed behandling – Jeg har noen ganger dramatiske resultater når du bruker en premie frø behandling som Raxil PRO Stress Shield eller Cruiser Maxx Korn Vibrance. BASF Effekten er kanskje ikke så opplagt for fallende vekst planter, men disse produktene kan overleve vinteren og plante å forbedre styrke i løpet av våren. Jeg har sett dette både i små tomter i den indiske viktigste landbruksforskning gården i 2013 og i side-by-side forsøk i bønder felt.
Seeding dybde – bønder, frøene kan ikke se på bakken, er for dype seeded høsthvete kan gjerne bli sydd, så bruk samme innstilling som for raps. Det er bedre å plante grunne enn dypt i fuktig i tørr jord. Deep Last planter ikke overlever vinteren prærien.
Seeding rente – satse på et mål befolkningen 25 til 30 planter per kvadratfot. Dette vil drepe for noen vinter og selv det anbefalte nivået 18-24 planter per kvadratfot i løpet av våren. Det er en god idé med hver høst for å Basissaatquote på frø størrelse, spiring, Sämlingsmortalität og målet plantetetthet, og høsthvete er intet unntak, fordi det er behov for å overleve vinteren.
Gjødsel – bruk av fosfat og kali med frø er en god start. Bruk prisene på de maksimale sikkerhetsnivåer for åpner og jord. Det finnes en rekke alternativer for nitrogen for høyere priser. Med nye teknologier som ESN, SuperU og Agrotain vil bidra til å beskytte mot tap av nitrogen. Mange bønder hadde en vannfri ammoniakk eller urea under såing. Oppdrettere kan bruke en blanding av halv og en halv urea ESN i sentrum eller i et sidebånd kringkaste to tredjedeler av nitrogen som Superbruker eller Agrotain behandlet urea og anvende en tredje som urea i en side eller Midrow band. Du kan også bruke to tredjedeler av nitrogen i høst og behandle urea med Agrotain eller SuperU våren. Bønder som prøver til 11,5 prosent protein høsthvete må vokse tak nitrogenpriser høy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *